Начало » Първата спирка на вирусите – Гърлото!

Първата спирка на вирусите – Гърлото!

Софтинал доктор Богданова

Една от първите бариери, която вирусите трябва да преодолеят е тази на оралната и фарингеалната лигавица, с други думи на устната кухина като цяло, на тонзилите и гърлото.
Състоянието на лигавичната бариера в тези ключови места е от изключително значение за по-нататъшната еволюция на вече появил се вирус.
Като профилактика е важно да се знае, че ако тази лигавична среда е суха и топла, вероятността там да се размножи вирус и да предизвика възпаление, от там заболяване като вирусна инфекция е много по-голяма, от случаите в които тази среда се поддържа хидратирана. Това може да се случи с прием на достатъчно количество течности, дори и само вода, и прилагането на аерозол под формата на спрей за гърло, още при първи признаци на започваща вирусна инфекция, особено съпроводена с гърлобол.

За щастие имаме природни “бойци” за борбата с вирусите, които умело успяват да увеличат защитните сили на лигавицата и да не позволяват на вирусните частици експанзивна инвазия.
Такъв е прополисът.Той представлява природен коктейл със силни антимикробни и противовъзпалителни свойства.

Невенът

с неговите антисептични и противовъзпалителни свойства върху лигавицата успокоява моментално гърлоболът.

Лечебната мъдрица

е не по-малко важна, поради нейните антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Джинджифилът

е добре познат със своето антисептично действие, което води до бързо облекчаване на дискомфорта в гърлото.
На помощ идва и ментата, която охлажда лигавицата на гърлото, намалява възпалението и има антисепетично действие.
Тази комбинация от бойци в борбата с възпаленото гърло е събрана в едно впръскване от спрея Софтинал на Arolife. Освен благоприятното въздействие при фарингит, тонзилит, ларингит и възпалено гърло от всякакво естество, може да се използва и като профилактика, за подпомагане подобряване на защитните сили на лигавичната бариера на устната кухина, и гърлото. Софтинал от Arolife е подходящ за цялото семейство, може да се използва при деца над 3 годишна възраст и възрастни.
Важно е да отбележим, че при наличието на сериозни или продължаващи проблеми с гърлото, които продължават повече от 3-5 дни и при поддържането на повишена телесна температура в същия интервал, е препоръчително да се консултирате с медицински специалист.