Начало » Констипация (Запек)

Констипация (Запек)

Констипацията, или с по-познатото наименование запек е проблем, с който много хора се сблъскват в даден етап от живота си. Някои хора го познават още от детството, а други го придобиват с напредването на възрастта. За запек може да се говори при наличието на затруднено и болезнено изхождане през период по-дълъг от три дни. Подутият корем и колитните спазми, съпроводени с твърди и малки по обем сухи изпражнения също са симптоми на ленивите черва.

Основните причини за появата на запек са свързани с нашите житейски навици, а именно: режим на хранене; количеството дневен прием на вода; прием на напитки с дехидратиращо действие; липсата на физическа активност; меню, недостатъчно богато на фибри и баластни вещества; нарушения във функцията на ендокринната или неврологична система, или други по-специфични заболявания.

Лечение на запек

Ненавременното лечение на запека и пренебрегването на симптомите му може да доведе до появата на анални фисури, вътрешни и външни хемороиди, или дори по-сериозни здравословни проблеми. Изключително важно е да не се подценява, а да се реагира с навременно и правилно лечение.
В случаите, в които запекът се появява без конкретна причина и продължава по-дълъг период, когато не се повлиява от промяната на хранителния режим или се наблюдава кървене от ректума и наличие на силно изявена болка, и подуване в коремната област, трябва незабавно да се направи консултация с лекар.

Съществуват билки и природни продукти, които подпомагат естественото стимулиране на перисталтиката на червата. Правилната комбинацията от тях, може да помогне до голяма степен за трайно преодоляване на този проблем и да се избегнат евентуалните усложнения.

Хранителната добавка на АролаифАроЛаксен е комбинация от 5 натурални съставки с доказан ефект за стомашно-чревен комфорт. АроЛаксен стимулира перисталтиката на червата по естествен начин. Това е хранителна добавка, изградена изцяло от природни продукти. Съставките й не предизвикват зависимост или допълнително залиняване на червата. Подбрани прецизно, за да се допълват и подпомагат функцията на стомашно-чревния тракт, допринасяйки за добро храносмилане. Притежава газогонно, слабително и очистително действие.  Успокоява спазмите на гладката мускулатура на органите в коремната кухина. Действието е меко, безболезнено и не се последва от запек.