Начало » Железен бисглицинат при дефицит на желязо

Железен бисглицинат при дефицит на желязо

железен бисглицинат

Железният бисглицинат е форма на желязо, която обикновено се използва като хранителна добавка. Получава се чрез комбиниране на желязо с две молекули глицин, аминокиселина. Счита се, че тази форма на желязо се понася добре от тялото и е по-малко вероятно да причини стомашно-чревни странични ефекти, като стомашно разстройство, в сравнение с други форми на желязо като железен сулфат.

Железният бисглицинат също се счита за по-лесно усвоим от тялото в сравнение с други форми на желязо. Това е така, защото е в хелатна форма, което означава, че желязото е свързано с молекулите на глицин, което помага да се предпази от разграждане от стомашната киселина и го прави по-бионаличен за тялото.

Железният бисглицинат е добър вариант за хора, които са предразположени към недостиг на желязо, като бременни жени, юноши и вегетарианци, както и тези, които трудно понасят други форми на желязо. Също така е добър вариант за тези, които имат проблеми с усвояването на желязото от храната.

Важно е да се консултирате с лекар или регистриран диетолог, преди да започнете нова хранителна добавка, особено за бременни жени и хора с хронични заболявания.

Хранителната добавка Проферон на Аролайф съдържа изчистена форма на Железен Бисглицинат и може да бъде полезна добавка към храненето ви, когато страдате от желязно дефицитна анемия

Задайте вашият въпрос към специалиста

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *