Начало » Детски пробиотици

Детски пробиотици

Визия на дете с Биофлора Кидс

Живите култури или пробиотиците за деца са хранителни добавки, специално предназначени за употреба от бебета и подрастващи.
Здравето на храносмилането е важно за децата и тяхното благосъстояние. Що се отнася до храносмилателната система на малчуганите всяко дете е уникално. Хранителните навици и дори, околната среда са съществени фактори, които могат да повлияят на състоянието на здравето на червата.
Правилният хранителен режим, с приема на достатъчно количества разнообразна и
пълноценна от към важните хранителни вещества храна, както и приема на пробиотици са основи за едно гладко функциониране на храносмилателаната система. Създаването на рутина, за подпомагане на тялото да произвежда здрави чревни бактерии, през всеки етап от детството е ефективно с въвеждането на пребиотици и пробиотици.

Какво представляват пробиотиците?

Стомашно-чревеният тракт е дом на система от полезни бактерии (и други микроби), които съставляват чревния микробиом. От момента на раждане на човек, чревеният микробиом започва да се разнообразява, за да подпомогне храносмилането и да спомогне за засилване на имунитета.

Пробиотиците

са полезни бактерии, които не само поддържат здравословното храносмилане, но са налични и доста проучвания, които доказват , че играят основна роля за когнитивното функциониране, за настроението, имунитета и т.н.
В храносмилателната система действат, като възстановяват естествения баланс на добрите бактерии в червата, но подобно на други живи организми, за да оцелеят, те също трябва да се хранят.
Тук съществена роля придобиват пребиотиците. Те представляват несмилаеми фибри, които хранят тези микроорганизми, като им помагат да процъфтяват и оцеляват в здравословен микробиом.

Пребиотиците

работят заедно с пробиотиците в симбиотична връзка. Присъствието на пребиотик повишава активността на пробиотичния микробен щам. Заедно те притежават силен синергичен ефект за модулиране на чревния микробиом и за подобряване на чревното здраве, а от там и на целия организъм.
Ето защо, поддържането на здрава чревна микробиота е от решаващо значение през целия живот на човек.

Кога вашите деца имат нужда от пробиотици?
Имунната система е тясно свързана с микробиома. Всъщност почти 80% от имунните клетки на тялото се намират в храносмилателния тракт. Увеличаването на количеството добри бактерии подобрява имунните отговори и минимизира възпалитените процеси.
Ежедневният пробиотик осигурява полезни бактерии, които могат да помогнат за възстановяване на естествения баланс на храносмилателната система на вашите деца, да повишат имунитета и да поддържат имунната система устойчива.
Добре функциониращите черва позволяват на децата да усвояват по-ефективно хранителните вещества, които са толкова важни за растежа и здарвето им. Пълноценната, балансирана диета е един от основните градивни елементи на доброто здраве. За да помогнете на детето си през всеки етап от растежа и развитието му е неободимо поддържането на здравословен баланс между добрите и лошите бактерии в храносмилателния тракт. Този деликатен баланс лесно може да бъде нарушен, особено от антибиотици, лош диетичен избор, диета с високо съдържание на захар и наличие на стрес.

Биофлора Кидс е предназначен да подпомага нормалната чревна среда и да насърчава стомашно- чревения комфорт. Може да се използва за деца с нормална здравословна храносмилателна функция, както и за поддържане на общо благосъстояние.

Кога е необходим детски пробиотик?

Признаците, че детето се нуждае от пробиотик включват – наличие на храносмилателни разстройства, коремни болки, запек, случайна диария, хронична умора, смущения в съня, промени в настроението, чести здравословни проблеми и други нарушения.
Всеки от хилядите бактериални щамове в храносмилателния тракт върши различна работа, така че е важно да се насочите към конкретното състояние с правилния пробиотичен вид.
Видове пробиотици
Пробиотиците са разделени на категории, включително род, вид и щам. Различните видове пробиотици във всеки род могат да имат различни ефекти в тялото. Обикновено са групирани по свойства със значителни ефекти върху здравето, като способност да се борят с определени патогени или да произвеждат витамини, например.

Най-разпространените видове пробиотици са предимно от родовете Bifidobacteria и Lactobacilli.

Бифидобактериите се свързват с положително въздействие върху стомашно-чревния тракт, включително подобрено храносмилане на лактозата. Тези пробиотици могат да повлияят на метаболизма. От значение са също за чревната бариера и за защитата срещу инфекции.
Бактериите Lactobacillus са известни с това, че произвеждат млечна киселина. Някои видове се окачествяват с ефект на подобрено храносмилане на лактоза и микроелементи. Те също така могат да играят роля за намаляване на риска от възникаване на свързана с антибиотици диария. Други потенциални ефекти върху здравето на видовете Lactobacillus включват предотвратяване или подобряване на екзема при деца, по-ниски нива на холестерол и насърчаване загубата на тегло при затлъстяване.
В много случаи е по-полезно, чревната флора да бъде снабдена с различни щамове и видове, за да се благоприятства възстановяването и поддържането на оптимален баланс. Биофлора Кидс на Arolife съдържа 4 пробиотични щама, които подпомагат поддържането на чревната флора, спомагат за отстраняване на можество симптоми, в резултат на храносмилателни нарушения, съдействат за възпрепятстване растежа на вредни бактерии, благоприятстват противовъзпалително действие върху червата и т.н.

Комбинацията от пробиотици от вида  Lactobacillus и  Bifidobacterium

осигурява широк спектър от ползи за оптимизиране на здравето – не само за стомашно-чревния тракт, но и за метаболизма, имунната функция и психическото благополучие.

Ползи от синбиотик за растящи деца

Синбиотиците осигуряват синергичен ефект за поддържане на цялостното чревно здраве. Показват положителни свойства върху храносмилането и ензимната активност, което може да помогне за:
● Поддържане храносмилателната система и улесняване на усвояването на витамини и минерали
● Подобряване на хранителния статус
● Насърчаване растежа на полезни бактерии
● Поддържане на имунната система
● Облекчаване на много от симптомите, свързани с непоносимост към лактоза

Родители

, които търсят начини за подпомагане поддържането на добро чревно здраве и съдействие за подобряване на имунния статус на децата си, могата да опитат Биофлора Кидс. Синбиотична формула, която включва пробиотици и пребиотици, под формата на таблетки за дъвчене, с приятен малинов вкус и осигурява 3 млрд. живи бактерии в дневна доза с пребиотик Инулин, и подсладител Стевия.
Подходящ е за приложение при смяна на сезоните, при пътуване, при състояния на стомашно разстройство или дискомфорт.
Може да бъде закупен онлайн или в аптечната мрежа.
Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, диетолог или специалист, ако планирате да добавите симбиотик към режима на вашето дете.

Източници:
Какво представляват пробиотиците и пребиотиците?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4988227/
Въздействието на чревната микробиота върху човешкото здраве https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(12)00104-3
Червата като сетивен орган: невронни, ендокринни и имунни реакции
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10564096/
Взаимодействие между човешкия чревен микробиом и метаболизма на гостоприемника
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31582752/
Пробиотици, пребиотици и синбиотици
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128205280000120

Задайте вашият въпрос към специалиста

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *